"אבל אין לי ניסיון תעסוקתי"- מה עושים?

מה עושים אם אין לי ניסיון תעסוקתי בתחום שאני רוצה להשתלב בו? אם רק השתחררתי מהצבא ואין לי מה לכתוב בקורות החיים? ומה אם אני עושה הסבה מקצועית לתחום שמעולם לא נגעתי בו קודם?

הרבה מועמדים פונים אליי בנוגע להתעניינות במשרות רבות המציינות כי ניסיון קודם מהווה יתרון או הכרחי להגשת המועמדות – מה שאין להם. בכתבה זו אציג בפניכם דרכים למינוף חוסר הניסיון וליצירת הזדמנויות להתפתחות המקצועית בתחום הרצוי.

התנדבויות- היום יש המון מקצועות שמאפשרים לשלב התנדבויות במסגרת מוכרת או כצבירת ניסיון כללי, אם למשל למדתם לאחרונה שיווק דיגיטלי וטרם צברתם תיק עבודות, כדי למתג את עצמכם תוכלו לפנות לבתי עסק קטנים ולהתחיל ממתן שירות חינמי או בסכום סמלי עבורם. כך שני הצדדים ירוויחו, בעל העסק יקבל מוצר שלא היה לו קודם ואתם תוכלו להתנסות וללמוד תוך כדי תנועה עד שתוכלו להציג תיק עבודות מקצועי ואיכותי. כמובן שהדבר נוגע בכל תחום אחר שדורש הצגת תיק עבודות או ניסיון מוכח כלשהו.

אם אתם עושים הסבה מקצועית- חשוב שתמצאו מכנים משותפים או לפחות נימוקים משכנעים לסיבת ההסבה, התאימו את קורות החיים שלכם במילות מפתח שידגישו את הכישורים והמיומנויות התואמות לתפקיד המוצע. הסבה מקצועית מקובלת בתקופה זו יותר מתמיד ולכן אין צורך להתנצל על כך כל עוד אתם מוכיחים שיש לכם את הידע הבסיסי הנדרש בנוסף לרצון ולמוטיבציה שלכם.

חיילים משוחררים- תמיד יוכלו להרחיב את הניסיון הצבאי או את המגמות שנלמדו בתיכון, כמובן שצריך לזכור כי מאחר והם בתחילת דרכם המקצועית ישנה הבנה רבה להיכנס לתפקידים שלא דורשים ניסיון.

כדי למקד את החיפוש, תוכלו להוסיף שורה בקורות החיים שמציינת את ההתעניינות שלכם להשתלב בתפקיד חדש ולהביא את יכולותיכם לידי ביטוי בו, כמו כן, השתדלו לפנות לתפקידים שהמיומנויות האישיותיות הן מהוות יתרון ובמקביל אל תפסיקו להשקיע בהכשרות וידע מקצועי שקיים היום בכל ערוצי המדיה והדיגיטל. הכל אפשרי.

בהצלחה, לימור.