בכל רגע נתון בחיים חשוב להיערך לקראת ההזדמנות הבאה שלכם.
הצגה העצמית שלכם היא נאום קצר שמספר מי אתם ומשאיר סקרנות להמשך.
היא מורכבת ממספר משפטים ולא יותר מחצי דקה – כאשר מטרתה היא יצירת רושם ראשוני ועניין להמשך השיחה והקשר.
להלן מבנה ההצגה העצמית בחמישה חלקים:
פתיחה – בפתיחה הציגו את שמכם, תחום העשייה המשמעותי שלכם והקפידו על טון דיבור מזמין, חיובי ומכבד.
ניסיון והכשרות – לאחר מכן, ספרו על על רקע הניסיון או ההכשרות שרלוונטיות לשיח, למשל: "יש לי ניסיון רב בשירות לקוחות" "אני בוגרת קורס אימון במכללת.." בשלב זה אין צורך להיכנס לפרטים, ישנה אפשרות לציין ניסיון למרות שהוא לא רלוונטי כמו למשל "אני אמנם מגיע יותר מתחום הכלכלה אבל…". משם נציין את הכישורים הרלוונטיים למשרה הזו.
כישורים – בחלק זה נצרף משפט שמחזק את היכולות שלנו בפועל למשל: "יש לי כישורים טכניים ואני קולט דברים חדשים מהר", "אני מאוד טובה בניהול משא ומתן" חשוב שלא יישמעו כסיסמאות בעלמא ולכן דאגו לשלב את הכישורים עם הניסיון בצורה מעניינת, והגיונית.
מוטיבציה –על מנת ליצור רושם של אנשים חשוב להוסיף משפטים כמו "אני בדיוק מחפש/ת לעבוד בתחום ה…" או "אני אוהב/ת לעבוד בסביבה מאתגרת" או כל משפט שיחזק את ההתאמה שלכם.
סיום – בסיום כדאי להוסיף את הערך המוסף שאתם תביאו עמכם, ולשאוף לתיאום פגישה שבה תוכלו להרחיב יותר על עצמכם, למשל: "שמעתי דברים טובים על מה שאתם עושים ואשמח לקחת חלק בזה" או "אשמח להיפגש לראיון עבודה / לקבל פרטים על המשרה" וחתמו בחיוך המשדר חיוביות.
רצוי להתאמן בהצגה עצמית, אפשר מול הראי, לצלם או להקליט את עצמכם או להיעזר באדם נוסף שיוכל לתת לכם משוב וחיזוק מקצועי. זכרו- לא יותר מחצי דקה. שוט.