בועת ההייטק

מי מהקוראים לא רוצה להיכנס להייטק? להנות מסביבת עבודה מלאה בפינוקים, לקבל מתנות שוות ולא רק בחגים? לעבוד במקום שהוא גם משחק ולקבל משכורות שמעלות את הרף?

אז הנה, הייטק, הייטק, העולם שלנו נשלט על ידי חברות טכנולוגיות שמשנות את פניו ומתחרות בקצב עבודה מהיר.

לצד כל האושר והעושר הזה, יש המון צדדים חשוכים, עולם ההייטק מחייב את עובדיו להיות דרוכים בכל עת, התחרות בשוק התעסוקה גוברת ומי שלא מספיק טוב-  לא שורד.

עם כל ההטבות והפינוקים שיש בדרך, הייטק דורש מכם זמינות מוגזמת ולמידה אקטיבית באופן מתמיד. ברגע שיהיה אחר טוב מכם אתם עלולים למצוא את עצמכם בחוץ.

הדרישות ותנאי הכניסה לעולם זה הוקשחו בעקבות עליית הביקוש מול ההיצע, וכיום לא מסתפקים ברמת אנגלית טובה ומעדיפים דוברי אנגלית מבית. מעבר לכך, שינויים טכנולוגיים קיצוניים מובילים למפלות לא צפויות ותחושת היציבות מתמסמסת..

מה זה אומר עלינו כחברה? האם אפשר לקנות אותנו עם עוד אפס במשכורת? האם טייטל מפציץ שמורכב מכמה אותיות באנגלית עושה לנו את זה?

לשאלות אלו- אין מענה אחיד, כל אחד בוחר אחרת, וטוב שכך. רק מה שחשוב לי בכתבה זו – להעביר מסר כי הייטק הוא לא צריך להיות שאיפת קריירה של מי ומי. מה שכן חשוב להכיר- שמי שנמצא בהייטק- שישתף במחירים שסביבת העבודה הזו גובה ממנו ולא רק בתמונות מעוצבות בפילטר, ומי ששואף להיכנס לשם שיחקור ויבדוק מדוע. הייטק זו סביבת עבודה מרתקת, חדשנית ומדוברת היום בכל ערוץ, אבל לצד זה בל לנו לשכוח כי לצד הייטק קיימות חברות רבות תומכות בייצור, לוגיסטיקה, שינוע ומה לא, ויש להן הרבה מה להציע לכם.

בקיצור, מה שלא תבחרו, העיקר שתעשו זאת מתוך סיבה צלולה נטולת פילטרים ומספקת.