אמנם אנחנו לא בחופש הגדול, אבל גם במהלך תקופת הלימודים אפשר לשלב עבודה, כמובן לא כל תלמיד/ה מסוגל/ת או רוצה, אבל כדאי לדעת כי לעבודה עבור תלמידים יש יתרונות רבים אילו רק בוחרים נכון.
תלמידים עובדים מתגלים כבוגרים אחראיים ועצמאיים יותר. הם נתקלים בסיטואציות מול לקוחות, מנהלים משא ומתן, מעניקים שירות ומנהלים תלוש שכר שמגביר את תחושת המסוגלות.
אז לפני שאפרט בסוגי עבודות אפשריות לבני 16+, קודם אציג את הזכויות והחובות שיש להם, כי זה לא פחות חשוב.
במהלך שנת הלימודים מותר להעסיק בני נוער מגיל 16, אך לא בשעות הלימודים. כאשר שעות העבודה המותרות על פי חוק הן עד 40 שעות בשבוע, עד 9 שעות ביום. אין להעסיק בני נוער בשעות נוספות. ביום עבודה הנמשך שש שעות ומעלה, חובה לתת לבני נוער לך הפסקה של 45 דקות למנוחה ולאכילה, מתוכן לפחות חצי שעה רצופה. במהלך תקופת הלימודים, ניתן להעסיק בני נוער עד השעה 23:00 לכל היותר כאשר על המעסיק חלה אחריות להחזיר את העובד לביתו בסיום העבודה, בעצמו או בהסעה מטעמו.
כל נער/ה שמעוניינ/ת לעבוד מחויב/ת להציג בפני המעסיק ת"ז שלו או של הוריו + אישור רפואי שמאשר כי יש ביכולתו לעבוד. בנוגע לשכר, לפי חוק יש שכר מינימום שחובה על המעסיק לשלם. גם אם התלמיד/ה מוכנ/ה לעבוד תמורת שכר נמוך יותר, על המעסיק לשלם את שכר המינימום כפי שמצוין בחוק.
כעת אציג בפניכם סוגי עבודה אפשרויות שיכולות להתאים לבני נוער: עבודה במקלט לבעלי חיים, ייצור ומכירות אומנויות ומלאכה, שטיפת מכוניות, שירותי ארכיון מסמכים ותצלומים, חנות מכולת, טיפול בגינון / מדשאה, משלוח פיצה.' שירותי אריזה והובלה, שירותי אדמיניסטרציה, טכנולוגיה, שיווק באפליקציות, וכמובן כל מקצוע שיאפשר לכם להביא את הכישורים שלכם לידי ביטוי.