תכונות שליליות בראיון עבודה

בראיון עבודה אתם כמועמדים נדרשים לשווק את עצמכם ולהציג למראיינ/ת את הסיבות הטובות להעסיק אתכם. אבל מה קורה כשאתם נשאלים דווקא לענות על מהם חסרונותיכם? מה כדאי לענות אם מבקשים מכם להציג את התכונות השליליות שלכם? השבוע נלמד מה עונים לשאלות מסוג זה מבלי לגרוע מבחירה בכם כמועמדים הראויים והמתאימים ביותר.

ראשית חשוב להכיר כי "שאלת החסרונות/תכונות שליליות" יכולה להישאל בכל מיני דרכים, למשל: "אילו תכונות עליך לשפר?" " מה המנהל/ת הקודמ/ת היה אומר עליך במשוב לשיפור?" "מהן החולשות שלך?" וכדומה, קחו בחשבון כי מצופה ממראיינ/ת מקצועי/ת לגלות גם את האתגרים הצפויים בעבודה איתך ולא רק את הסיבות להעסקתך ועליכם להיערך לכך.

כדי לענות על שאלות מסוג זה, חשוב לשתף בתכונה שלילית/ חיסרון רלוונטיים לתפקיד, כיון שאם תענו שאינכם יודעים לסרוג או שאין לכם יכולות מכירה כאשר התפקיד אינו דורש כישורים אלו, זה לא יספק את המראיין כלל. לאחר מכן, עליכם להסביר כיצד חיסרון זה בא לידי ביטוי בפועל בעבודה, ולסיום, להציג את הפתרון להתמודדות עמו. למשל: "החיסרון שלי הוא שאני נפתח בהדרגתיות ולעיתים יש נטייה לחשוב כי אני ביישן או חסר בטחון אך, ברגע שאני נפתח אני יודע לעמוד על שלי ולהציג את עמדותיי בצורה נעימה" דוגמה נוספת: "אני נוטה להיות ביקורתית כלפי עצמי כיון שחשוב לי להצליח, אך בו בזמן זה עוזר לי לשמור שיפור מתמיד בתהליכי העבודה שלי" שימו לב כי הקושי שאתם בוחרים לשתף יהווה מנוף להזדמנות ולא מכשול אקוטי שימנע מהמראיינ/ת להתקדם אתכם.

מעבר לכך, המטרה החשובה בשאלות מסוג זה היא הפגנת המודעות העצמית והצגת הפתרון להתמודדות. ההבנה כי אתם מועמדים בעלי מודעות עצמית ולמידה מעידה המון על אישיותכם והצלחתכם בעבודה.

בהצלחה בעבודה,

לימור