איך לכתוב קורות חיים מקצועיים?

הגורם המגייס מקבל את קורות החיים שלכם נבדקים מספר קרטיריונים:  ניראות, ניסוח, אבחנה בין עיקר ותפל וקיומם של תנאים לביצוע התפקיד המוצע אשר יובילו אותו לקבלת החלטה האם ליצור איתכם קשר. ולכן, עליכם להקפיד כי קורות החיים שלכם יהיו מדויקים ותואמים למשרה אליה אתם פונים.

השבוע נעשה סדר לגבי אילו פרטים חשוב שיופיעו בקורות החיים והרי לפניכם:

פרטים אישיים– שם פרטי ומשפחה, נייד, כתובת מייל-מומלץ להוסיפה על מנת שתוכלו לקבל עדכונים כולל מתן תשובה שלילית המחויבת בחוק.מספר ת.זרוב מערכות הגיוס יתקשו לקלוט את פרטיכם ללא נתון זהולכן מומלץ להוסיפו. גיל/ שנת לידה/ סטטוס משפחתי- חוק שיווין הזדמנויות אוסר על אפליה מהיבטים אלו- נתון לבחירתכם.

השכלה- מגמות בתיכון, לימודי תעודה, קורסים, תואר ראשון, שני וכו'

ניסיון תעסוקתי– יופיע מהאחרון לראשון, עם פירוט תחומי האחריות ומיומנויות מקצועיות לכל תפקיד, כגון: הכשרות, ממשקי עבודה, כפיפות למנהלים שעבדת מולם וקידומים במידה והיו.

ניתן להוסיף תמצית "על עצמי"- שתכלול מיומנויות אישיות, מוטיבציה ומוכוונות לתפקיד. הוספת תמונה- לפי העדפה אישית, אם מצרפים חשוב שתהיה ברורה ורלוונטיות למשרה המוצעת.

כישורים מיוחדים, התנדבויות, ידע בשפות, מערכות מיחשוב וכד' יכולים לתבל את קורות החיים ונתון לשיקולכם.

לסיכום- למגייס יש עניין להתמקד במה שהכרחי לתפקיד, ולכן, לעיתים כל המוסיף עלול לגרוע. התייחסו במלוא הרצינות לקורות החיים שלכם מאחר והם מהווים כרטיס כניסה לעבודה.

ניפגש בשבוע הבא, שלכם,

לימור ערוסי

נייד: 054-9161396 מייל: yeshraayon@gmail.com